Skrz Naskrz

O víkendu 14. – 16. června 2019, pojedeme na výpravu do Českého Těšína. Na tuto výpravu pojedou vlčata spolu s oddílem skautů – tj. se staršími kluky, ke kterým budou některé z vlčat v září přecházet. Pro děti je to skvělá možnost mnohem více se poznat s ostatními členy přístavu, zjistit jaké hry a aktivity je čekají ve starším věku nebo jak to chodí v jiném oddíle.

Tato výprava bude velmi silně zaměřena nejen na vzájemné seznámení, ale také na dovednosti, jenž jsou v moderním světě stále více nutné. Děti bude čekat program zaměřený na to, aby si vyzkoušely nové způsoby používání jejich smartphonů (jinak než pouze na surfování po internetu a hry), ale také aby byly schopny naučit se rozeznávat tzv. „Fake News“, tj. budeme mít program orientovaný na vyhledávání informací, rozpoznávání ověřených zdrojů, a kritičtější přístup k informacím získávaným zejména na sociálních sítích a v médiích.

Z tohoto důvodu Vás prosím o to, aby měly děti s sebou chytrý telefon/tablet – pokud toto zařízení už mají. Pro účast na výpravě to samozřejmě nutnost není. Aby tato zařízení mohly využívat k programu (nevybily si baterku první večer) anebo je neztratily, budeme je od dětí mimo program vybírat. Toto je také opatření z naší strany – děti občas mají sklony řešit problémy raději s rodiči přes telefon, místo aby se tyto aktuální drobnosti vyřešily s vedoucími.

Kdy: 14. – 16. 6. 2019

Sraz: v pátek 14. 6. v 16:20, nádraží Opava – východ

Návrat: v neděli v 18:15, tamtéž

Cena: 370 Kč

S sebou:

  • spacák, karimatku, hrníček, baterku, teplé oblečení na ven i do budovy, hygienické potřeby, KPZ, kroj, (hudební nástroj + zpěvník)
  • mobil – aplikace zpěvník, záchranka a offline mapy.cz – vřele doporučuji, nabíječku samozřejmě také
  • večeři na pátek (začínáme sobotní snídaní), sladkosti v rozumné míře
  • starší 10 let průkaz na slevu jízdného

Další informace: Jan Fabián – „Hans“ – tel. 605 147 924